Kuřecí špízy na grilu
Kuřecí špízy na grilu. Ingredience: 550g kuřecích prsních řízků, 2 banány, 1 avokádo, 10 lístků bazalky, 1 lžíci nasekaného kopru, šťávu a nastrouhanou kůru z ½ limetky, sůl, pepř, olivový olej Postup: Kuřecí prsní řízky si nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Na prkénku si nasekáme lístky bazalky a kopr. Přidáme kůru z limetky, zakápneme limetkovou šťávou a promícháme.Více...
Grilovaný hovězí biftek
Grilovaný hovězí biftek na grilu. Ingredience: 700g hovězí svíčkové, 4 vejce, 12 plátků anglické slaniny, worcester, sůl, pepř, 50g vepřového sádla, 3 stroužky česneku, kečup, sůl, pepř Postup: Hovězí maso nakrájíme na 4 stejně velké bifteky, které zbavíme blan a jemně naklepeme pěstí. Do misky si rozmícháme worcesterovou omáčku, prolisovaný česnek se solí, pepř a 2 lžíce kečupu.Více...
Filet z lososa v alobalu
Postup: Podkovy z lososa opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme utěrkou. Osolíme a opepříme z obou stran. Podkovy zakápneme šťávou z limetky a posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou. Na vrchní stranu každé podkovy dáme 2 snítky rozmarýnu a 2 lístky bazalky. Pomeranč nakrájíme na plátky, které položíme bylinky.Více...
Podkova z lososa na grilu
Postup: podkovy z lososa osolíme z obou stran. Kopr si nasekáme najemno a červený pepř rozdrtíme v hmoždíři. Obojí poté smícháme v misce a posypeme podkovy z obou stran. Podkovy pak zakápneme olejem a necháme uležet 3 hodiny. do kastrolu si dáme vařit oloupané brambory ve slané vodě a vaříme doměka.Více...
Pomerančový losos na zeleninovém salátu
Postup: Lososa nakrájíme na 4 stejně velké filety. Osolíme a opepříme z obou stran. Z obou stran také lososa posypeme čerstvě nastrouhanou pomerančovou kůrou. Vložíme maso do misky a zakápneme pomerančovou šťávou a olivovým olejem. Na chladném a temném místě necháme uležet alespoň 2 hodiny. Mezitím si připravíme zeleninu na dušený salátek.Více...
Salátek z rukoly s grilovaným pstruhem
Postup: Pstruhy jen povrchově očistíme, vyjmeme vnitřnosti a důkladně opláchneme, důkladně osolíme a opepříme a dovnitř každého pstruha dáme 25g másla, aby bylo maso křehčí. Kompotované broskve vyndáme z nálevu, necháme odkapat a ze všech stran potřeme třtinovým cukrem. Rukolu opláchneme, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a rozdělíme na 4 talíře.Více...
Grilovaný filet z lososa
Postup: Jednotlivé filety lososa osolíme a opepříme z obou stran. Také přidáme najemno nastrouhanou kůru z citrónu, vložíme do misky, kde zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Maso pak necháme 3 hodiny uležet v chladu. Mezitím si rozpálíme gril. Dýni rozpůlíme, vyjmeme jadérka a obě půlky zabalíme do silného alobalu. V alobalu pak dáme péct na gril asi na 1,5 hodiny.Více...
Grilovaný pangasius
Postup: Filety z ryby si rozložíme na prkénko a z obou stran je důkladně osolíme a opepříme z obou stran a dáme do marinovací misky. Do menší misky si nalijeme olivový olej a přidáme najemno nastrouhanou kůru z pomeranče a limetky. Pak také do oleje vymačkáme šťávu z limety a pomeranče. Nakonec do marinády přidáme najemno nasekaný tymián a kopr.Více...
Podkova z lososa s bílou omáčkou
ostup: Podkovy z lososa si rozložíme na prkénko a z obou stran osolíme a opepříme. Lístky bazalky si najemno nasekáme do olivového oleje a přidáme najemno nastrouhanou kůru z citronu. Maso zakápneme citronovou šťávou a potřeme olejem s bazalkou. Necháme v chladu marinovat asi 4 hodiny.Více...
Salát se zeleniny a grilovaným kaprem.
Postup: kapra nakrájíme na čisté filety a zbavíme kostí: maso nakrájíme na malé kousky, asi 5x5cm tak, aby při grilování nepropadalo roštem. Kousky masa vložíme do misky, zakápneme citrónovou a pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme, zakápneme oleje m a necháme marinovat. Mezitím si nakrájíme zeleninu. Cuketu společně s lilkem na kolečka, cherry rajčátka rozpůlíme, a papriku na nudličky. Vše důkladně osolíme.Více...